Over ons

Naar onze mening is het belang van mentale veerkracht en weerbaarheid belangrijker dan ooit. ISPP richt zich op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden en het verspreiden daarvan onder sporters en andere presteerders. Dat doen wij in de eerste plaats door het aanbieden van een postmasteropleiding Sport- en Prestatiepsychologie. In de ontwikkeling en bij het hoog houden van de kwaliteit van deze opleiding werken we samen met de branchevereniging voor sportpsychologie in Nederland, de VSPN. Samen met hen tillen we dit vakgebied in Nederland naar een hoger niveau.

De activiteiten van ISPP zijn in hoofdzaak gericht op de postmaster. Behalve de postmaster bieden we daarom communicatietrainingen aan, om aspirant-deelnemers voor te bereiden op hun opleiding. Het is onze wens om binnen het thema ook nog andere producten te ontwikkelen, maar onze focus voor dit moment ligt op de (deelnemers aan de) postmaster.

Organisatie

Juridisch gezien valt het Instituut voor Sport- en Prestatiepsychologie (ISPP) onder AOG TSM Business School b.v., dat weer deel uitmaakt van Freia Groep. ISPP heeft een klein en betrokken team. De inhoudelijke aanvoerder daarvan is prof. dr. Nico W. van Yperen, hoogleraar Sport- en Prestatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. De programmacoördinatie wordt verzorgd door Renate Hensen MSc. Zij is ervaringsdeskundige, want alumna van de postmaster. Het kernteam wordt gecompleteerd door een aantal ondersteuners en een opleidingsmanager.

Ontstaan

De postmaster Sport- en PrestatiePsychologie (SPP) van ISPP is een voorzetting van de in 2007 opgezette Post-graduate Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog (POPS) van de Vrije Universiteit in Amsterdam (VU). De POPS van de VU startte iedere twee jaar van start en kende zeven edities, voordat die werd overgedragen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en doorging onder de naam SPP.

Het initiatief voor de voortzetting vanuit de RUG en de oprichting van ISPP kwam van prof. dr. Nico W. van Yperen, in samenwerking met AOG TSM Business School b.v.

Om de kwaliteit van de opleiding te waarborgen en een accreditatie te kunnen verlenen wordt er nauw samengewerkt met de Vereniging voor SportPsychologie in Nederland (VSPN) en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). samengewerkt met de Vereniging voor SportPsychologie in Nederland (VSPN) en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Vereniging voor SportPsychologie Nederland (VSPN)

De Vereniging voor SportPsychologie in Nederland (VSPN) is dé beroepsvereniging voor sport- en prestatiepsychologie van Nederland. Zij hebben als missie om meer (sport)plezier en betere (sport)prestaties na te streven. De VSPN is de verbindende schakel tussen psychologen, sporters, coaches, bonden, de wetenschap en het onderwijs. (Bestuurs)leden van de VSPN hebben zitting in de stuurgroep van de postmasteropleiding Sport- en Prestatiepsychologie (SPP). Samen met hen houden wij de opleiding actueel en bewaken we de kwaliteit ervan. 

Freia

ISPP is een van de merken van Freia Groep. De groep omvat acht bijzondere opleidingsbedrijven. Elk bedrijf is uniek, maar verbonden met de groep door de overtuiging dat elk mens van betekenis wil zijn en blijven. Van hieruit helpen de bedrijven van Freia Groep mensen het beste uit zichzelf te halen en een bijdrage te leveren aan een mooiere wereld. Deelnemers aan onze programma’s zijn hoog opgeleid en werken in uiteenlopende organisaties, zowel in de profit- als in de non-profitsector. Juridisch gezien valt ISPP onder AOG TSM Business School b.v.

Rijksuniversiteit Groningen

Het initiatief ISPP komt voort uit de Rijkuniversiteit Groningen (RUG), een van de grootste universiteiten van Nederland. De RUG heeft verschillende faculteiten waar AOG TSM Business School mee samenwerkt, waaronder de faculteit van Gedrags- en MaatschappijWetenschappen (GMW). De kerndocent van de opleiding Sport- en PrestatiePsychologie (SPP) is prof. dr. Nico W. Van Yperen. Hij werd in 2017 de eerste hoogleraar sport- en prestatiepsychologie aan de RUG. In het kader van deze nieuwe leerstoel hield Van Yperen in 2018 een academische rede met als titel “Mentale aspecten van sport en presteren.”

Netwerken

ISPP staat open voor nieuwe netwerken. Neem daarvoor contact op met opleidingsmanager Renate Hensen.

Vacatures

Programmacoördinator, 24 uur

Werk aan je eigen ontwikkeling en die van anderen. Heb jij zin om aan de slag te gaan bij een toonaangevende opleider in een dynamische functie? En wil je een belangrijke rol vervullen in de organisatie van educatieve programma’s gericht op sport- en prestatiepsychologie? Grijp dan nu je kans!

Als programmacoördinator heb je een sleutelrol in de organisatie en werving van onze opleidingsprogramma`s. Je weet de diverse programma’s zo te organiseren dat onze deelnemers op de best mogelijke manier hun studieresultaat weten te behalen. Je bent de spin in het web tussen de deelnemers, docenten en programmamanager. Je bent verantwoordelijk voor het plannen en organiseren van diverse programma`s en aarzelt niet om verantwoordelijkheid te nemen voor een perfecte organisatie van jouw projecten. Een nauwe samenwerking en continue afstemming met de programmamanager, die eindverantwoordelijk is voor de programma`s, zijn hierbij essentieel.

Als programma coördinator bij ISPP

 • Ben jij het organisatorisch aanspreekpunt voor deelnemers, docenten en opleidingslocaties. Hierin werk je nauw samen met de programma manager (eind- verantwoordelijke) om het programma zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen van de groep
 • Stel je programmaplanningen op en houd je deze bij, rekening houdend met de behoeften en beschikbaarheid van docenten
 • Beheer je de digitale leeromgeving om materialen toegankelijk te maken voor deelnemers en docenten
 • Bewaak je nauwlettend de projectbegroting en neem je proactieve maatregelen bij afwijkingen
 • Na afloop van modules en programma’s verzamel je feedback van deelnemers en verwerk je deze tot bruikbare inzichten voor toekomstige modules en programma’s
 • Ondersteun je bij diverse organisatorische en administratieve taken, zoals het beheren van (financiële) documenten, opstellen van rapportages/notulen en bijhouden van budgetten
 • Denk je actief mee over marketingstrategieën en ontwikkel je creatieve ideeën ter promotie van onze programma’s en de organisatie
 • Neem je een actieve rol in het werven van nieuwe deelnemers en creëer je een positieve ervaring die leidt tot ambassadeurschap voor ons programma.

Het Instituut voor Sport- en PrestatiePsychologie (ISPP) is een initiatief van prof. dr. Nico W. Van Yperen, hoogleraar sport- en prestatiepsychologie aan de Rijkuniversiteit Groningen (RUG). In samenwerking met AOG School of Management en opleidingsmanager Renate Hensen heeft Van Yperen de post-master opleiding tot sport- en prestatiepsycholoog, voorheen de Postgraduate Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog (POPS) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (VU), weten voort te zetten. Komend september gaat de 10e editie van de post-master, 3e leergang onder ISPP, van start.

Profiel

 • Je beschikt over uitstekende organisatorische, administratieve en communicatieve vaardigheden
 • Je hebt een proactieve en flexibele houding
 • Je vindt het leuk om mee te denken met educatieve initiatieven en daarin te ondersteunen
 • Je hebt een passie voor sport- en prestatiepsychologie
 • Je hebt oog voor detail
 • Je bent in staat om effectief te communiceren met diverse belanghebbenden
 • Je bent creatief, resultaatgericht en gedreven.

Wij bieden

 • Een afwisselende functie met veel ruimte voor eigen inbreng en aanpak
 • Een frisse, inspirerende werkomgeving met een informele werksfeer
 • Samenwerking in een klein en hecht team met korte lijnen en een drive voor ontwikkeling van mens en organisatie
 • De kans om op een persoonlijke, authentieke manier je talent verder te ontwikkelen en uit te bouwen
 • Een rijk netwerk en inhoudelijke inspiratie
 • Je ontvangt, afhankelijk van jouw kennis en ervaring, een maandsalaris tussen de € 2.500 en €3.500
 • Daarnaast ontvang je 30 vakantiedagen, een aantrekkelijke pensioenregeling, reiskostenvergoeding, telefoon en laptop.

Solliciteren?

Indien dit profiel aansluit bij jouw ervaring en je enthousiast bent geworden, nodigen we je graag uit om een motivatiebrief met je CV te sturen naar info@ispp.nl onder vermelding van ‘Vacature Programmacoördinator’. We ontvangen jouw reactie graag uiterlijk op 1 mei. De eerste gespreksronde staat gepland voor de week van 13 mei (week 20), gevolgd door de tweede gespreksronde in de week van 20 mei (week 21). Tussen deze twee rondes bieden wij de mogelijkheid om een (halve) dag mee te lopen, zodat je een goed beeld krijgt van werken bij ISPP.

Voor uitgebreidere details over onze organisatie, nodigen we je uit om onze website te bezoeken op www.ispp.nl.

Indien je vragen hebt over de inhoud van de vacature of de sollicitatieprocedure, aarzel dan niet om contact op te nemen met Renate Hensen (06 10 34 87 42), beschikbaar van woensdag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur.

Soort dienstverband: Parttime, uitzicht op vast

Contractduur: 12 maanden

Salaris: €2.500,00 – €3.500,00 per maand

Verwacht aantal uur: 24 per week

Rooster: ma-vr, in overleg

Secundaire arbeidsvoorwaarden

 • Bedrijfsfeesten
 • Bedrijfsopleiding
 • Budget voor professionele ontwikkeling
 • Dienstreizen vergoeding
 • Extra vakantiedagen
 • Fietsplan
 • Flexibele werkuren
 • Kerstpakket
 • Pensioen
 • Personeelskorting
 • Reiskostenvergoeding
 • Telefoon van de zaak
 • Werk vanuit huis

Soorten aanvullende vergoedingen: Vakantiegeld

Werklocatie: Fysiek, Groningen

Deadline sollicitatie: 01-05-2024

Inhoudelijke blogs en info over onze leergang ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.