Druk bezocht Live Kennis Event op 30 mei 2024

Datum: 1 juni 2024

Afgelopen donderdagavond vond het jaarlijkse Live Kennis Event van ISPP plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam, georganiseerd door opleidingsmanager Renate Hensen. Maar liefst 65 deelnemers waren aanwezig, waaronder huidige en toekomstige studenten, maar vooral mensen met interesse in sport- en prestatiepsychologie en de opleidingen van ISPP. We hebben enorm veel positieve reacties ontvangen, waaronder…

“Ik was al enthousiast over de sport- en prestatiepsychologie, maar het Kennis Event heeft mij nóg enthousiaster gemaakt.”

De avond was speciaal georganiseerd voor mensen die nog twijfelen of ze iets willen doen met sport- en prestatiepsychologie in hun werk. Deelnemers kregen een inkijkje in wat het betekent om bij ISPP te studeren. Professor Nico W. Van Yperen deelde fascinerende inzichten over de Olympische Mindset, waarbij termen als prestatieverlies, “control the controllables” en premortem analyse werden besproken. Hij legde ook uit hoe men gedachten kan reguleren met behulp van de drie R’s: Register, Release, Re-focus.

Naast de keynote van Van Yperen waren er verschillende workshops waaruit de deelnemers konden kiezen. Natasja Bosma leidde een workshop over (im)perfectie, en Marjolein Torenbeek gaf een sessie over teamprestaties. Deze workshops waren bedoeld om de deelnemers een voorproefje te geven van hoe het is om bij ISPP te studeren, aangezien de bijeenkomsten vergelijkbaar zijn. Tegelijkertijd leerde iedereen iets nieuws, wat de kern vormt van ISPP: het verspreiden van zoveel mogelijk kennis en vaardigheden.

Tijdens het event was er volop gelegenheid tot netwerken, waarbij deelnemers waardevolle contacten konden leggen en ervaringen konden uitwisselen. De enthousiaste reacties en de energie van de avond bevestigden het succes van het evenement. We kijken nu al uit naar het volgende Live Kennis Event, dat volgend jaar opnieuw zal plaatsvinden. We hopen dan weer net zoveel interesse en enthousiasme te zien bij iedereen die geïnteresseerd is in sport- en prestatiepsychologie! Houd onze website en nieuwsbrief daarom goed in de gaten en tot volgend jaar.

Inhoudelijke blogs en info over onze leergang ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.