Kom 1 juni naar onze Meet & Greet!

Ben jij geïnteresseerd in de mentale kant van sport en hoe je als sportpsycholoog sporters kunt helpen om betere prestaties te leveren? Wil jij je kennis en vaardigheden op het gebied van sport- en prestatiepsychologie vergroten en VSPN-geaccrediteerd sport- en prestatiepsycholoog worden? Dan hebben wij goed nieuws voor jou!

Op donderdag 1 juni 2023 organiseren wij een live Meet & Greet speciaal voor mensen zoals jij, die geïnteresseerd zijn in de ISPP opleiding tot sport- en prestatiepsycholoog en die meer willen weten over dit vakgebied. Je volgt een minicollege en neemt deel aan een workshop waarin je dieper in gaat op één van de thema’s van de opleiding. Bovendien ontmoet je professionals uit het werkveld, huidige studenten van ISPP en bestuursleden van de VSPN.

Maar dat is nog niet alles! Tijdens het event zal er een live interview zijn met voormalig topschaatser Jorien ter Mors over haar ervaringen met sportpsychologie

Kortom, dit evenement is dé kans om meer te weten te komen over sport- en prestatiepsychologie en de opleiding tot sport- en prestatiepsycholoog. Uiteraard zorgen wij voor eten & drinken tussen de activiteiten door. Wij hopen jou op 1 juni te mogen verwelkomen en samen te werken aan jouw toekomst als sport- en prestatiepsycholoog!

 

Programma

  • 16.30 Inloop met hapje & drankje
  • 17.00 Keynote door Nico W. van Yperen - Hoogleraar Sportpsychologie
  • 17.30 ISPP presentatie door Renate Hensen - SportPsycholoog VSPN® & opleidingscoördinator
  • 17.50 Streetfood & infomarkt
  • 18.30 Workshops
  • 19.15 Pauze
  • 19.30 Interview met Jorien ter Mors
  • 20.00 Afsluiting

Workshops

Je kunt kiezen uit twee workshops:

Workshop 1 – Focus bij het presteren 

Natasja Bosma Sport- en Prestatiepsycholoog VSPN®

Focus! Concentreer je! Houd je hoofd erbij! Wat betekent het als een trainer of coach zoiets zegt tegen een sporter en wat kan of moet die sporter daarmee? Concentratie heeft vooral te maken met het richten van je aandacht en het klinkt logisch, maar om optimaal te kunnen presteren in een sport is het daarom belangrijk dat die aandacht gericht wordt op de juiste dingen. Dat is niet altijd even makkelijk; je hebt in sportcontext vaak te maken met allerlei afleiders en de capaciteit van je aandacht is maar beperkt. Bovendien vereisen verschillende sportsituaties ook verschillende vormen van aandacht en moet je daar soms voortdurend in switchen. Iedereen heeft ook weer een vorm van aandacht die het beste bij hem of haar past en op spannende momenten komt die “voorkeursstijl” naar voren, terwijl dat vaak niet de vorm van aandacht is die het beste bij de situatie past. Als sportpsycholoog kun je sporters begeleiden in het trainen van “concentratie” door ze te leren om met hun aandacht te “spelen” en er beter gebruik van te maken.

Workshop 2. – Groepsdynamiek bij teams

Marjolein Torenbeek Sportpsycholoog VSPN® & Teamcoach 

Sportteams bestaan over het algemeen uit een verzameling individuen, ieder met zijn of haar eigen achtergrond, ervaringen, persoonlijkheid, waarden en ambities. Het is dan ook niet vanzelfsprekend dat zo’n groep individuen automatisch een team vormt, dat naar verwachting presteert. Tussen die individuen ontstaat namelijk een dynamiek die een goede samenwerking, communicatie, en daarmee de ontwikkeling en prestaties in de weg kan staan. Coaches van sportteams vinden het vaak lastig om hier de vinger op te leggen. Want ze merken wel dat ‘het’ niet helemaal loopt, maar waar ligt dat nu precies aan? En wat kunnen ze vervolgens doen om problemen in de groepsdynamiek te verhelpen en chemie in het team te creëren? Als sportpsycholoog kan je coach en team bij deze vragen helpen.

 

Locatie

Omnisport Apeldoorn is de grootste topsportaccommodatie in Noordoost-Nederland, met een 250 meter lange Wielerbaan, Indoor Atletiekbaan en Topsporthal. Vanwege de A-status is Omnisport de enige locatie in Nederland die Europese en Wereldkampioenschappen baanwielrennen en atletiek mag organiseren. In het multifunctionele (sport)complex zijn al vele records gebroken en biedt ruimte aan professionele atleten, sportteams en amateursporters. Van 14-18 februari 2024 zal Omnisport Apeldoorn weer  het Europees kampioenschap op de baan voor elite hosten.

 

Inhoudelijke blogs en info over onze leergang ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.