Leergang 10 – Sport- en PrestatiePsychologie (SPP)

Presteerders willen mentaal steeds sterker worden en tegelijkertijd hun mentale gezondheid op de lange termijn in balans houden. De behoefte aan en vraag naar mentale training, en daarmee naar geaccrediteerde sport- en prestatiepsychologen, stijgt.

Niveau: Postacademisch
Studie intensiteit: 16 u/week (70 ECTS)
Opleidingsduur: 2,5 jaar
Locatie: Groningen, Utrecht en Amsterdam
Datum: 1 september 2024
Investering: € 17.500

Over de leergang

Presteerders willen mentaal steeds sterker worden en tegelijkertijd de mentale gezondheid op de lange termijn in balans houden. De behoefte aan en vraag naar mentale training, en daarmee geaccrediteerde sport- en prestatiepsychologen, stijgt.

Ben jij geïnteresseerd in sport- en prestatiepsychologie? Ben jij (bijna) in het bezit van een master (bij voorkeur in de psychologie of bewegingswetenschappen)? En wil jij je onderscheiden van reguliere mental coaches en sportpsychologen? In samenwerking met De Vereniging voor SportPsychologie Nederland (VSPN) en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) bieden wij de deeltijd postacademische opleiding Sport- en PrestatiePsychologie (SPP) aan, voorheen de Postgraduate Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog (POPS). In september 2024 gaat de opleiding voor de 10e keer van start. De deadline voor inschrijven is 1 augustus.

Vernieuwd concept

Op dit moment zijn we bezig met het vernieuwen en optimaliseren van de sport- en prestatiepsychologie opleiding. Nadat de Vrije Universiteit in Amsterdam na ruim 10 jaar afstand heeft gedaan van de opleiding, is besloten een doorstart te maken vanuit de Groningen. De beste elementen van de voormalige opleiding worden gekopieerd en er worden, daar waar nodig, verbeteringen uitgevoerd.

Programma

Het programma bestaat uit 8 modules. Je leert o.a. van professionals uit de sport- en prestatiepsychologie, SPORTPSYCHOLOGEN VSPN® en hoogleraren. Daarnaast zul je leren van elkaar. Het programma is opgebouwd uit de volgende modules.

  1. SportPsychologische Diagnostiek (SPD)

  2. Interventietechnieken: Individueel

  3. Interventietechnieken: Team

  4. Klinische Psychologie (KP)

  5. Evidence Based Sport- and Performance psychology (EBSP)

  6. Sport- en Prestatiepsychologische Communicatie (SPC)

  7. Prestatieklimaat en Grensoverschrijdend Gedrag (PGOG)

  8. Casuïstiek

Investering

Voor de leergang betaal je € 17.500, inclusief arrangementskosten (zoals lunch). Deze bijdrage is exclusief literatuurkosten en hotelovernachtingen.

Voor een verdere toelichting kan je contact opnemen met onze studieadviseur, Renate Hensen.

Schrijf je in voor 1 augustus!

Je kunt je hier inschrijven voor postacademische opleiding Sport- en PrestatiePsychologie.

Voor wie?

De postacademische opleiding SPP is ontwikkeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in de sport- en prestatiepsychologie, die met goed gevolg een masterdiploma hebben afgerond (bij voorkeur psychologie of bewegingswetenschappen) en die zich op praktisch niveau verder willen ontwikkelen.

Docenten

Per module wordt de best gespecialiseerde professional uitgekozen om zo de kwaliteit per module hoog te houden. Daarnaast zullen gastdocenten binnen de modules jou inspireren om verder te groeien tot professional. Benieuwd naar welke docenten de lessen zullen gaan verzorgen? Download de brochure.

Kerndocent Nico W. Van Yperen

Hoogleraar Sport- en Prestatiepsychologie Nico W. Van Yperen is de kerndocent van de post-master opleiding. Hij is eindverantwoordelijk voor de inhoud en bewaakt de rode draad. Daarnaast zal Van Yperen betrokken zijn bij verschillende modules van de opleiding.

In zijn blog lees je over verschillende thema’s en interessante vragen uit de sport- en prestatiepsychologie.

Resultaat na de opleiding

Na het behalen van deze postacademische opleiding ben je sport- en prestatiepsycholoog. Je weet dan hoe je begeleidingstrajecten met individuen en teams kan organiseren en inrichten, je hebt een volle rugtas aan effectieve interventies en kan binnen iedere (sport)discipline opereren.

Wanneer je aan aanvullende toelatingseisen voldoet, kun je SPORTPSCYHOLOOG VSPN® worden. In de brochure lees je welke eisen dit zijn.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe het programma is opgebouwd, wat de modules inhouden en welke docenten de modules verzorgen? Download dan nu onze brochure!

ISPP organiseert regelmatig een Meet & Greet, waar we graag kennismaken met iedereen die geïnteresseerd is in onze postacademische opleiding voor Sport- en Prestatiepsychologie! De volgende Meet & Greet vindt online plaats op 6 juli om 16.00 uur.


nader te bepalen

Meet & Greet | ISPP

Online

Inschrijven

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.